Spor yapın diyet değil

Tuzla Belediyesi ve Tuzla Sağlık Grup Başkanlığı`nın kurduğu stantta `Organ Bağışı Masası` da kuruldu ve sağlık alanında çeşitli broşürler dağıtıldı. Şenlik boyunca vatandaşlara, Anadolu Sağlık Merkezi tarafından ücretsiz sağlık taraması da yapıldı.Sağlık Şenliği`nin açılışına, Turizm Bakanlığı tarafından `Türkiye`nin Yüzü` seçilen ünlü top model Tülin Şahin de katıldı. Şahin bisikletle Tuzla sahilinde gezi yaptı.

KISA SÜRELİ DİYET TEHLİKELİ

Kendi özel diyetiyle 27 kilo veren Tülin Şahin, şenliğe katılan Tuzlalılar`a şu tavsiyelerde bulundu: `Diyet yapmak taraftarı değilim. Sağlıklı beslenmekten yanayım. Sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmek, sağlıklı bir ortamda bulunmakla sağlanabilir. Sağlıklı bir yaşam, kaliteli bir hayatı da uzatır. Kısa süreli diyetler tehlikelidir. Verdiğiniz kilolardan daha fazlasını alırsınız. Günboyu sık ama az yemek lazım. Günde 2-3 saat spor yaptığım için günde 6 öğün istediğim her şeyi yiyebiliyorum`diye konuştu.

YASAKLA ÇOCUK BÜYÜTMEYİN

Sağlık Şenliğinde ebeveyn ve çocuklar arası sağlıklı iletişim üzerine bir konuşma yapan Psikiyatri Uzmanı Prof.Dr. Nevzat Tarhan ailelere `yasakla çocuk büyütmeyin, çocuklarınıza seçenekler sunun` uyarısı yaptı. Prof. Dr. Tarhan, sözlerini şöyle sürdürdü: `Anne babanın rehberliği olmadan, çocuk kendi kendine doğruları, doğru arkadaşları bulamaz. Anneler ergenlik çağında özellikle buyurgan bir tavırla değil, tarafsız bir şekilde konuşabilmeyi başarmalıdır. Anne-babalar çocuklarını yasaklarla değil, seçeneklerle yetiştirmeliyiz. Çocuklarımızı çok serbest bırakmamalı ama aşırı koruyucu da olmamalıyız.`

Televizyonunuzu haftada bir kapatın

Mutlu bir yuva için aile bireylerinin birlikte vakit geçirmesinin şart olduğunu söyleyen Prof. Dr. Arif Verimli, `Haftada bir televizyonu kapatıp ailece vakit geçirin`diye konuştu. Aile üyelerinin aynı evin içinde birbirlerinin yüzlerini görmediklerini dile getiren Verimli, `Çocuklarımızı küçüklüklerinden itibaren, arzu ve istekleri alevlendiğinde, ortaya çıkan hayal kırıklıklarına katlanma gücü ile eğitmeliyiz. Allah rızası için haftada bir gün, televizyonlarınızı üç saatliğine kapatın. Çocuklar, anne-baba, bir araya gelin ve duygularınızı paylaşın. Çocuklarınızın vicdan duygusu aşılayın` diye tavsiyede bulundu.

Kilolarınıza takmayın

Tülin Şahin, şenliğe katılanlara sağlıklı ve formda olmanın sırlarını anlattı. `Kilolarınızı takıntı haline getirmeyin` diye seslenen Şahin, şunları söyledi: ` Önemli olan, kilolarınızı çabuk değil, sağlıklı bir biçimde verebilmektir. Bunu bir hayat tarzı olarak benimsemek gerekiyor. Özellikle yürüyüş yapmak, sağlıklı bir yaşamın temelidir. Diyet, kısa süreli yapılan bir programdır ama sağlıklı yaşamak, bir hayat tarzıdır. Diyet programını çok sıkı takip etmeli ve hemen ardından sağlıklı bir yaşama geçiş yapmanız gerekiyor. Herkes, her insan kendisine mutlaka zaman ayırmalı ve günde en az yarım saat spor yapmalıdır.`