İHD`den kadına cinsel şiddet iddiası

İnsan Hakları Derneği(İHD) Diyarbakır Şubesi üyesi Av. Reşhan Bataray, 21 Haziran günü polisin arama yaptığı evdeki kadına cinsel şiddet ve tacizde bulunduğunu iddia etti.

Diyarbakır`daki kadın kuruluşları, polisin arama yaptığı evdeki kadına cinsel şiddet ve taciz uyguladığı iddiasıyla ilgili İHD Şubesi`nde ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan İHD üyesi Av. Rehşan Bataray, baskının 21 Haziran günü saat 14.30 sıralarında Ofis semtindeki bir eve yapıldığını belirtti. Baskının sivil giyimli, ellerinde telsiz olan ve Emniyet Müdürlüğü`nden geldiklerini söyleyen kişiler tarafından gerçekleştirildiğini iddia eden Bataray, şunları aktardı:

`Evde arama gerçekleştiren polisler, hiçbir suç unsuruna rastlamaz. Bir süre sonra içlerinden ikisi, kadının üzerindeki giysileri zorla çıkartarak tehdit, hakaretler ve küfürler eşliğinde cinsel işkence ve taciz uygular. Bağırıp yardım istediğinde de elleriyle ağzını kapatarak engellenir ve fiziksel, psikolojik şiddete maruz kalır. Daha sonra evde arama yapıldığı gösteren hiçbir kayıt tutulmadan polisler, kadına bir daha bu işlere bulaşmamasını yönünde tehditler savurarak ve küfrederek evden ayrılırlar.`

Saldırıların kendilerini mücadelelerinden vazgeçiremeyeceğini aktaran Av. Bataray, hayatın her alanında şiddete karşı duracaklarını vurguladı. Bataray, basın metninin kaleme alındığı saatlerde de DTP Kadın Meclisi üyesi iki kadının kendilerine başvurarak, kayıt dışı gözaltına alındıklarını ve kötü muameleye maruz kaldıklarını bildirdiklerini kaydetti. Kişi güvenliği ve özgürlüğünü ihlal eden polisin yetkililer tarafından derhal açığa alınmasını talep eden Bataray, olayı yargıya taşıyacaklarını da ifade etti.

Gazetecilerin, cinsel işkence ve tacize uğradığını iddia eden kadınla görüşme talebini ise Av. Bataray, `Başvurucumuzun kimliğini ve iletişim bilgilerini gizli tutuyoruz` diyerek reddetti. (CİHAN)