Başörtülü kadına vahşi saldırı

Almanya`nın gizlemeye çalıştığı olay şöyle meydana geldi: Başörtülü Müslüman kadını bıçaklayan sanık bir yıl önce kadına `terörist` olarak hakaret etmişti.

Bu olayı mahkemeye taşıyan Mısır asıllı kadın, mahkemede kendisine `terörist` diyen sanık tarafından 17 yerinden bıçaklandı. 3 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde bıçaklanan kadın aldığı ağır darbelerle hayatını kaybetti.

Almanya`daki Müslümanları ayağa kaldıran olay kınanırken, İslami Eğitim ve Kültür Merkezi Braunschweig(IBKB eV), Berlin NeuKöln`de belediye önünde Müslüman kadın ve ayrımcılığa karşı bir miting yaptı. Müslüman kadının öldürülmesini protesto eden göstericilere konuşan IBKB Derneğin başkanı MUHAMMED ÇİFTÇİ şöyle konuştu:

`Bu olayın sebebi açıkça bellidir; Bu saldırının İslam`a karşı yapıldığını ispatlayacak bir sürü açık olay vardır. Almanya`da İslam`a karşı hoşgörü eksikliği vardır. Müslüman kadınlar sosyal hayat kendilerini dışlanmış hissediyorlar; bunun sebebi ise inançlarından dolayı başörtüsünü takmış olmalarıdır. Onlara karşı okulda, işyerinde ve genel yaşamda hakaret ediliyor.

İnsanlar, medyada ve internette aşırı şekilde Müslümanlara karşı kışkırtılıyor. Bu şekilde dinini yaşamak isteyen Müslümanlar otomatikman tehlikeli ve terörist olarak yansıtılıyor.

Hükümetin Müslümanlara yönelik internet üzerinde başlatılan kampanyayı durdurmasını isteyen Çiftçi sözlerini şöyle sürdürdü: `İnternette Müslümanlara karşı olan kışkırtmalar durdurulmalı ve yasaklanmalı; medya insani ve ahlaki görevini yüklenmeli, İslam`a karşı olan kışkırtıcı ve önyargılı raporlar ve haberleri yayınlamaktan uzak durmalı.`