Ünlülerin İflastaki Eserlerine Alıcı Çıkmadı

Ajda Pekkan, Cem Karaca, Ebru Gündeş, Müzeyyen Senar, Sibel Can’ın da aralarında bulunduğu pek çok sanatçı ve şarkıcının seslendirdiği kaset ve CD’lerin eser işletme belgesi iflas yüzünden açık artırma ile satışa çıkarıldı. Ancak iflas eden 3 müzik şirketinin mülkiyetinde bulunan 489 esere ikinci satışta da alıcı çıkmadı.
Aracınıza özel aksesuarlar için tıklayın!

Açık artırma yapıldı

Marş Müzik Yapım ve Organizasyon Video Sanayii Ticaret A.Ş., Neşe Müzik Yapım ve S Müzik Yapım iflas etti. Üç avukat iflas idare memuru olarak atandı. Üç şirketin eserin tüm mali haklarını kapsayan ve eseri çoğalma, yayma ve gösterme hakkı veren işletme belgeleri açık artırma ile satışa çıkarıldı. Tayin edilen bilirkişi Neşe Müzik’in 149 eser için 977 bin 269 TL, S Müzik’in 191 eseri için 1 milyon 130 bin 788, Marş Müzik’in 149 eseri için 977 bin 269 TL muhammen bedel tespit etti. Beyoğlu İflas Müdürlüğü’ndeki ilk açık artırma geçen hafta gerçekleştirildi. Ancak kaset ve cd’lerin işletim belgelerine alıcı çıkmadı.

Keşke tek tek çıksaydı

Müzik şirketi sahibi, fikri ve sınai haklar konusunda bilirkişi olan Hasan Saltık, "Keşke eserler tek tek satışa çıkarılsaydı" dedi. İhaleyle satış yönteminde bir yanlışlık olduğunu savunan Saltık, şunları söyledi: "Üç şirketin elindeki eserler, üç bütün halinde satışa çıkarılmış. Müzik sektörünün bu kadar dibe vurduğu bir dönemde, Türkiye’de hiçbir şirkette bunları toplu alacak para yok. Satış cazip değil, bu şekliyle. Eğer repertuvarlar, ayrı ayrı o belirlenen fiyatlarda satılsaydı, sanatçılar da ihaleyi girip kendi eserlerini kurtarabilirlerdi.