Sizin gülüşünüz hangisi?

Tıbbın her alanında olduğu gibi diş hekimliğinde yaşanan gelişmeler de, günümüzde kişiye özel çözümlerin ön plana çıkmasını sağladı. Bunlardan biri de kişiye özel gülüş tasarımı...

Çekici, entellektüel ya da sportif gülüş... Kısacası gülüş tasarımı, kişinin en uygun şekilde, boyutta ve renkte doğal görünümlü dişlere kavuşmasını sağlıyor. Diş Hekimi Altuğ Serçe son günlerin moda akımlarından gülüş tasarımı konusunda şu bilgileri verdi:

GÜLÜŞÜNÜZ KİŞİLİĞİNİZDİR!

Gülüşümüz, her gün karşı karşıya geldiğiniz insanlara verdiğiniz hediyedir. Estetik sebeplerden dolayı ön dişlerinde değişiklik yaptırmak isteyenler, tedavi sonrasında görüntülerinin nasıl olacağı konusunda artık bir fikre de sahip olabiliyorlar. Bilgisayar destekli gülüş tasarımı programları sayesinde kişiler, dişlerinin tedavi sonrasında nasıl şekilleneceğini tahmini sonuçlarıyla önceden öğrenebiliyorlar.

ANATOMİ FARKLI

Gülüş tasarımında kişinin yüz hatları, cinsiyeti, yaşı, gülüş simetrisi, dişlerinin sıralanışı ve renkleri, dudakları ve dişetleri gibi faktörler dikkate alınıyor. Erkek ve kadın anatomisi birbirinden farklıdır. Erkeklerde yüz hatları daha keskin ve belirgin, kadınlarda ise geçişler daha yumuşak burun ve kaş kemerleri daha siliktir.